Philadelphia op 19 maart 2022 bezoek

Wist jij dat de bemanning op de Kamper Kogge hun billen afveegden met een touw, die schoon werd gespoeld in zee en dat iedereen datzelfde touw gebruikte… vies he? Dat kan je je nu niet meer voorstellen, maar zo ging het er aan toe 700 jaar geleden.

Op zaterdagmiddag 19 maart waren de bewoners van de 1e Ebbingestraat uitgenodigd om de Kamper Kogge te komen bekijken. Met z’n viertjes zijn we naar de Koggewerf gefietst. We werden hartelijk welkom geheten door een groep vrijwilligers. We mochten een kijkje nemen in de expositieruimte waar we uitleg kregen over de rijke geschiedenis van Kampen.

In het Hanze huisje lieten ze ons zien hoe de mensen leefden, het is een huisje zonder ramen, waar je naast de schaapjes sliep. Een echtpaar in kleding van toen liet ons zien hoe je wol kunt spinnen. Iedereen kreeg een houten zwaard kado.

Het hoogtepunt van de rondleiding was: De Kamper Kogge. Wat een prachtig schip, ze varen er nog steeds overal mee naartoe. Ze vertelden dat ze net terug waren uit Engeland. We hebben genoten van dit leuke uitje.

foto impressie bezoek