Meevaren

Het vaarseizoen van de Kamper Kogge loopt van april tot na de herfstvakantie. In de zomer organiseren we individuele vaartochten van pakweg 5-kwartier, maar u kunt de Kogge ook reserveren voor vaartochten van drie uur tot een hele dag.
Varen aan boord van de Kamper Kogge is een unieke beleving die u niet snel vergeet. Een vaartocht met de Zwarte Dame is een uitgelezen kans om de sfeer te proeven aan boord van dit robuuste, authentieke schip, vanaf het kasteel het befaamde Kamper stadsfront te bewonderen of wind en water te bedwingen op de IJssel of het Ketelmeer.

Info via reservering@kamperkogge.nl


Groet aan de Nieuwe Toren
Aan het begin van elke vaarreis varen we voor de stad Kampen langs en groeten de Nieuwe Toren.
Heb je altijd al eens op de IJssel willen varen met de Kamper Kogge, stap dan deze zomer op. Je scheept in op de Koggewerf aan de Buitenhaven en waant je terug in de middeleeuwen. En als de wind het toe laat zetten we natuurlijk zeil. Daar hebben we dan wel jouw hulp bij nodig want het schoverzeil met daaronder de bonnetten moeten door zeven opvarenden worden bediend.


Er kunnen maximaal 12 opvarenden per tocht meevaren tijdens deze vaartochten.
Kosten voor deze vaartocht is €12,50 per persoon.

Boeken via reservering@kamperkogge.nl

Houd met je bezoek aan de Kamper Kogge rekening met:

– De schipper een veiligheidsinstructie geeft – voordat de Kogge afvaart . U altijd de instructies van de bemanning op volgt.

– Er wind kan staan of regen kan vallen, kleed u hier op of neem beschermende kleding mee.

– Bij zonnig weer; de weerkaatsing van het water voor overlast aan uw ogen kan zorgen, draag bij voorkeur een zonnebril met polariserende glazen. Gebruik zonnecrème. Bescherm ook je hoofd door het dragen van een hoedje of pet met klep. Let er wel op dat je deze vast kunt maken zodat deze niet weg kan waaien.

Kamper Kogge onder zeil – IJssel bij Kampen