Meevaren

Wij zijn een stichting die werkt met vrijwilligers, deze vrijwilligers beheren hun taken voor de Stichting Kamper Kogge naast hun dagelijkse werkzaamheden, het kan dus zijn dat u niet direct antwoord verkrijgt op uw vraag. Wij vragen hiervoor uw begrip.

Het vaarseizoen van de Kamper Kogge loopt van april tot na de herfstvakantie. In de zomer organiseren we vaartochten van pakweg 5-kwartier, maar ook vaartochten van drie uur tot een hele dag.
Varen aan boord van de Kamper Kogge is een unieke beleving die u niet snel vergeet. Een vaartocht met de Zwarte Dame is een uitgelezen kans om de sfeer te proeven aan boord van dit robuuste, authentieke schip, vanaf het kasteel het befaamde Kamper stadsfront te bewonderen of wind en water te bedwingen op de IJssel of het Ketelmeer.

Groet aan de Nieuwe Toren
Aan het begin van elke vaarreis varen we voor de stad Kampen langs en groeten de Nieuwe Toren. Dat was vroeger het eerste hoge gebouw dat de zeeman zag als hij met een Kogge de stad Campen naderde op het Aelmere (dat later Zuiderzee en nu IJsselmeer heet). We houden deze traditie in ere.
Heb je altijd al eens op de IJssel willen varen met de Kamper Kogge, stap dan deze zomer op. Je scheept in op de Koggewerf aan de Buitenhaven en waant je terug in de middeleeuwen. En als de wind het toe laat zetten we natuurlijk zeil. Daar hebben we dan wel jouw hulp bij nodig want het schoverzeil met daaronder de bonnetten moeten door zes opvarenden worden bediend.

Individuele vaartochten (5-kwartierstochten)

Op dit moment zijn er geen vaartochten gepland.

Er kunnen maximaal 12 opvarenden per tocht meevaren tijdens deze vaartochten.
Kosten voor deze vaartocht is €12,50 per persoon.

Je kunt je vaartocht reserveren via reservering@kamperkogge.nl Vermeld in je e-mail de datum en het tijdstip waarop je wilt meevaren, het aantal opstappers, naam en leeftijd. Graag in het onderwerp van je e-mail de volgende tekst gebruiken: Opgave voor Vaartocht [datum], [tijdstip]

Houd met je bezoek aan de Kamper Kogge rekening met:

  • In verband met de landelijke maatregelen je niet benedendeks mag komen.
  • Je 1,5 meter afstand tot elkaar houdt, ook tot de bemanning.
  • Het dragen van een mondkapje wordt geadviseerd, neem s.v.p. uw eigen mondkapje mee.
  • De schipper een veiligheidsinstructie geeft – voordat de Kogge afvaart . U altijd de instructies van de bemanning op volgt.
  • Er voor alle opvarenden reddingsvesten aan boord zijn.
  • De Kamper Kogge een geteerd schip is en teer kan afgeven. Houd hiermee rekening met de kleding en schoeisel dat u draagt tijdens uw bezoek aan de Kamper Kogge.
  • Er wind kan staan of regen kan vallen, kleed u hier op of neem beschermende kleding mee.
  • Bij zonnig weer; de weerkaatsing van het water voor overlast aan uw ogen kan zorgen, draag bij voorkeur een zonnebril met polariserende glazen. Gebruik zonnecrème.
  • Bescherm ook je hoofd door het dragen van een hoedje of pet met klep. Let er wel op dat je deze vast kunt maken zodat deze niet weg kan waaien.