Gevonden wrakken Zuiderzee, Podcast

Het was afgelopen week groot nieuws en haalde zelfs het 8 uur journaal: Na langdurig onderzoek werd het het wrak van het schip Endurance van poolverkenner Ernest Shackleton op meer dan drie kilometer diepte aangetroffen op de bodem van de Weddelzee bij Antarctica. Maar wist je dat er in Nederland wel honderden scheepswrakken liggen verborgen?

In de bodem van de voormalige Zuiderzee, het huidige Flevoland, zijn op soms minder dan een meter diepte (!!), resten van scheepswrakken aangetroffen. Maritiem archeoloog Yftinus van Popta wist de identiteit van een aantal van die schepen na uitvoerig onderzoek te achterhalen.
Wat waren dat voor schepen? Wie bevoeren ze? En wat is er gebeurd?
Met subsidie van de Provincie Flevoland hebben Yftinus, podcastmaker van het eerste uur Jonathan Groubert en journaliste Renate van der zee de afgelopen maanden hard gewerkt om een aantal van die scheepsrampen te reconstrueren voor de vierdelige podcast Het wrakke water. Een verhalende podcast over een vrijwel onbekend onderdeel van de maritieme geschiedenis van Nederland.

Check hier alvast de trailer en abonneer je alvast in je favoriete podcastapp! De eerste aflevering verschijnt op 1 april.

https://lnkd.in/d5geSBJg